Πρωτοβουλία Νέας Αριστεράς
Κίνηση για την ανανέωση και διεύρυνση των αριστερών πολιτικών

Για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων

Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων δεν είναι ζήτημα ευκαιριακό. Αφού τα κλείσαμε δηλαδή με το πρόβλημα του κορονοϊού ευκαιρία είναι να τα κρατήσουμε κλειστά προβάλλοντας μάλιστα διαφορες σαπουνόφουσκες ως αιτιάσεις όπως περί δήθεν υγειονομικής προστασίας .

Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων είναι θέση πολιτική και αφορά την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας απέναντι στην τουρκική κατοχή, την κυριαρχία την οποία ο κατασκευασμένος ήρωας του κατεστημένου Τάσσος Παπαδόπουλος μοιράστηκε με την κατοχή και τον Ντενκτάς.

Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων δεν μπορεί να τεθεί ως συμβάν ασύνδετο με την γενική στρατηγική που αφορά το εθνικό θέμα της Κύπρου.

Δεν μπορούν να κλείσουν τα οδοφράγματα και να συνεχίσουν οι συνομιλίες με τους κατακτητές και τους δήθεν τουρκοκύπριους.

Δεν μπορούν να κλείσουν τα οδοφράγματα χωρίς αλλαγή της στρατηγικής που δεν πρόκειται να τεθεί από τις κρατούσες πολιτικές δυνάμεις που θησαύρισαν με την υποχώρηση και την τουρκοπροσκύνηση και τις σκοτεινές σχέσεις με τα κατεχόμενα.

Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων θα είναι αναγκαία πράξη που θα συνοδεύει την στρατηγική της απελευθέρωσης , την στρατηγική της ΕΝΤΑΞΗΣ της Κύπρου στην ελληνική δημοκρατια και της δημιουργίας του ενιαίου πανελλήνιου στρατού.

Το κλεισιμο των οδοφραγμάτων θα γίνει όταν οι δυνάμεις της επανάστασης θα συντρίβουν με φωτιά και ατσάλι τα οχυρά της προδοσίας.