Πρωτοβουλία Νέας Αριστεράς
Κίνηση για την ανανέωση και διεύρυνση των αριστερών πολιτικών

Σχόλιο στη μετατροπή της “Αγιάς Σοφιάς” σε τζαμί

Ο τούρκος λέει πρός όλες τις κατευθύνσεις πως η ΙΣΧΥΣ ρυθμίζει τα πάντα. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν και δεν συσσωρεύουν ισχύ απέναντι στην ισχύ του οχτρού μοιάζουν με τον οργανισμό που καταστρέφει το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Η ισχύς βέβαια δεν επιτυγχάνεται με συνθήματα αλλά με θεσμική αλλαγή που έχει ως άξονα της την οικονομική ενδυνάμωση των λαϊκών παραγωγικών δυνάμεων μέσω των οποίων παράγεται πλούτος που μπορεί να μετουσιωθεί σε έργο κοινωνικό, σε ισχυρή άμυνα, σε παραμονή του λαού στη γη του, σε πολυτεκνία, σε υψηλή παιδεία κλπ.

Στις παρούσες ταξικές συνθήκες της τραπεζοκρατικής οικονομίας όπου μια ολιγαρχία με την κάλυψη του ταξικού κράτους θησαυρίζει πάνω σε μια καχεκτική μάζα που την εκμεταλλεύεται δεν μπορεί να προκύψει ισχύς με καμιά μαθηματική πράξη.

Ραγιαδισμός, φτώχεια, μετανάστευση, υπογεννητικότητα, ανασφάλεια, ανεργία, κατάπτωση της εθνικής ψυχής. Αυτό είναι το θλιβερό αποτέλεσμα της αδράνειας μας και της πλήρους επικράτησης των ιδεολογιών του κατεστημένου.

Εμείς υψώνουμε την σημαία της επανάστασης που θα συντρίψει την ταξική ντόπια τυραννία και θα δώσει στο λαό την κυριαρχία και στο έθνος την υπέρτατη ισχύ.

Όποιος θέλει να πολεμήσει ας έρθει κοντά.

Με την γνώση και το ατσάλι.