Πρωτοβουλία Νέας Αριστεράς
Κίνηση για την ανανέωση και διεύρυνση των αριστερών πολιτικών

Ο Αναστασιάδης και οι τσαρλατάνοι του

Η υπαρκτή δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στην εκτελεστική εξουσία να ενεργεί με όρους απόλυτης μοναρχίας αφού καταργεί εκ των προτέρων μέσα από διαδικασίες απατηλής αντιπροσώπευσης την λαϊκή βούληση και κάθε δυνατότητα του λαού να ασκεί κυριαρχία και να παρέχει ή να αναιρεί αρμοδιότητες προς τους αντιπροσώπους του.

Αυτό που ζούμε με τον Αναστασιάδη στο θέμα της διαχείρισης του κορονοϊού καταδεικνύει την απόλυτη τυραννία της δημοκρατίας όπου ένας μονάρχης με μερικούς τσαρλατάνους αποφασίζουν και διατάζουν και εφαρμόζουν ένα σχέδιο με την ισχύ του αστυνομικού κράτους και την πλύση εγκεφάλου δια του ολιγοπωλίου των ΜΜΕ.

Εμείς ως κοινοτιστές τασσόμαστε ενάντια στην δημοκρατία γιατί έχουμε μια νέα πρόταση πολιτειακής αναθέσμισης που θα καταργεί κάθε είδους απολυταρχία και θα δίνει στο λαό την κυριαρχία και την άσκηση της εξουσίας σε τοπικό επίπεδο.

Ο κοινονοτισμός διαφοροποιείται επίσης από την λεγόμενη άμεση δημοκρατία η οποία και αυτή εδράζεται στην δημοκρατική αρχή του αφηρημένου ατόμου και αγνοεί την πραγματικότητα των κοινοτήτων που δεν της δημιούργησε καμία εξουσία παρά μόνον η φυλή μέσα από την ιστορική της διαδρομή.

Πολεμούμε την δημοκρατία σημαίνει πολεμούμε την τυραννία και διεκδικούμε την εκ των κάτω και συγκεκριμένα εκ των κοινοτήτων άσκηση πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής εξουσίας.

Λουκάς Σταύρου