Πρωτοβουλία Νέας Αριστεράς
Κίνηση για την ανανέωση και διεύρυνση των αριστερών πολιτικών

Δικτατορική διαχείριση του κορονοϊού

Στο θέμα της διαχείρισης του κορονοϊού υπάρχουν απόψεις επιστημονικές που διίστανται των μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Ακόμα και Π.Ο.Υ. ονομάζει αλλιώς τα πράγματα και δίνει άλλες κατευθύνσεις.

Παρά τις αντίθετες φωνές η κυβέρνηση Αναστασιάδη με το επιτελείο των ειδικών που η ίδια επέλεξε αποκλείοντας κάθε άλλη φωνή, ενεργεί σε κατάσταση απολιτοκρατικής μέθης.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα λόγου σε αυτό τον δύσμοιρο τόπο, μήτε οι νομικοί οι οποίοι καταγγέλλουν παραβιάσεις του συντάγματος και των προσωπικών δεδομένων, μήτε οι επιστήμονες, μήτε οι γιατροί των νοσοκομείων, μήτε οποιοσδήποτε ειδήμων επί του θέματος και βέβαια μήτε ο λαός ο οποίος υποβάλλεται σε δεινή ταλαιπορεία και οικονομική καταστροφή.

Δικτάτορες, αυτοκράτορες και λοιποί εξουσιαστές συγκεντρωτικού κράτους θα ζήλευαν την απόλυτη εξουσία και ισχύ που κραδαίνει στα χέρια του ο Αναστασιάδης και το κονκλάβιο του.

Για τους βουλευτές και τα κόμματα που τηρούν σιγή ιχθύος δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα διότι πληρώνονται για να σιωπούν και να συγκατανεύουν στην εκτελεστική εξουσία.

Εν κατακλείδι το καθεστώς τους επιτρέπει την απόλυτη συγκέντρωση της εξουσίας στο εκτελεστικό και κάθε μορφή αντιπροσώπευσης του λαού στο εκτελεστικό είναι αδύνατη.

Ο ανώτατος άρχων αποφασίζει κεκλισμένων των θυρών μαζί με τους υπουργούς του που ο ίδιος επιλέγει και όποτε θέλει τους αντικαθιστά.

Το καθεστώς τους το οποίο ονομάζουν δημοκρατία είναι η δυστυχία του λαού που και αυτός υποταγμένος και έντρομος ενώπιον της κρατικής βίας σκύβει ταπεινά το κεφάλι όπως τον έμαθαν οι δάσκαλοι του και οι λεγόμενοι πνευματικοί ηγέτες του.

Λουκάς Σταύρου