Πρωτοβουλία Νέας Αριστεράς
Κίνηση για την ανανέωση και διεύρυνση των αριστερών πολιτικών

Σχόλιο για τις βουλευτικές εκλογές

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών ανέδειξε το μεγάλο κενό στο χώρο της παλαιάς αριστεράς.

Η παλαιά αριστερά παρά τις ακραίες καπιταλιστικές συνθήκες δεν κατόρθωσε να αντιτάξει αντιπολιτευτική πρόταση πόσο μάλλον επαναστατική.

Το ΑΚΕΛ και η σοσιαλδημοκρατική ΕΔΕΚ συμβιβάστηκαν πλήρως με το ταξικό σύστημα συγκέντρωσης της ισχύος και του πλούτου διεκδικώντας μόνο ψίχουλα για την εκλογική τους πελατεία.

Ενώ ο λαός φτωχαίνει και κάποιο μέρος του εξαθλιώνεται η παλαιά αριστερά παραδίδει μαθήματα συμμορφωτισμού.

Η κατά 3% άνοδος της ακραίας δεξιάς δεν αποτελεί έκπληξη καθότι στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης το σύστημα θα φροντίσει να μετατοπίσει δυνάμεις στην ακραία δεξιά και να εφαρμόσει αυταρχικές πολιτικές. Η ακραία δεξιά είναι η νέα δεξιά και προβλέπεται περεταίρω ενίσχυση της.

Ο εξαθλιωμένος λαός θα αρκεστεί στις σακούλες με τα ριζομακάρονα και θα προσκυνήσει τα αφεντικά της κοινωνίας.

Ο μόνος δρόμος που απομένει για την υπεράσπιση του λαού ενάντια στο ταξικό κράτος είναι ο δρόμος της σύγκρουσης και των επαναστατικών αλλαγών και αυτό τον δρόμο δεν μπορούν να τον διανοίξουν τα κόμματα της παλαιάς αριστεράς με τις νενεκρομένες ιδεολογίες τους και τους ατελείωτους συμβιβασμούς τους.

Η παλαιά αριστερά είναι μέρος του συστήματος.

Οι καιροί υπαγορεύουν την εγκαθίδρυση της ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που θα ξαναγυρίσει τον τροχό των επαναστατικών διεκδικήσεων και της λαϊκής κυριαρχίας.

Λουκάς Σταύρου